Taidon viestikapula

Mitä taido on?

Taidolle on luotu oma brändiasiakirja, joka kertoo suomalaisen taidon tarinan ja sen, miten haluamme, että lajista viestitään. Sanottakoon sitä viestikapulaksi, sillä meitä jokaista tarvitaan taidon viestin viejiksi.

Taido eri ikäkausina

Taidokan polku on luotu seuratoimijoille, taidokoille itselleen sekä junioreiden vanhemmille. Taidokan polku kertoo konkreettisesti sen, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja valmennuksen sisällön painopisteitä polulla tulisi eri ikävaiheissa olla. Taidon voi aloittaa missä iässä vain, joten eteneminen Taidokan polulla tapahtuu luonnollisesti yksilöllisten taipumusten, tavoitteiden ja harjoitustaustan mukaisesti. Taidokoille polku on siis tiekarttana omien tavoitteiden asettamiseen, ohjaajille se on apuväline mm. kausisuunnittelun tueksi, vanhemmille polku antaa tietoa siitä, mitä lajissa tapahtuu kussakin ikävaiheessa ja kuinka lajissa edetään.

Miltä taido kuulostaa?

Vaasalainen musiikkituottaja ja rap-artisti Setä Tamu teki Taido Kidseille oman tunnuskappaleen keväällä 2014. Tunnuskappaletta suositellaan soittamaan ns. sisääntulo-, hengennostatus- ja kannustuskappaleena kilpailuissa (Trick Track) ja teemasävelenä junnujen omissa tapahtumissa. Lataa kappale tästä vaikka omaan puhelimeesi soittoääneksi!

Taido kilpailulajina

Taidon kilpailulajeja on välillä vaikea seurata, varsinkin, jos laji ei ole ennalta tuttu. Pasi Ylirisku on koostanut kaikkien seurojen käyttöön videot taidon kilpailulajeista, jotta myös ei-taidokoiden olisi mahdollista tutustua kilpalajeihin ja tärkeimpiin sääntöihin.

Esitteet

Alkuvuodesta 2015 taidoseuroille lanseerataan esitteet junioritaidosta, nuorten taidosta, aikuisten taidosta sekä lisäksi seurojen käyttöön on tuotettu kilpailuesite. Esitteisiin seura voi itse liittää oman seuransa yhteystiedot. Esitettä voi tulostaa itse tai käyttää paikallista kopioliikettä. Esitteet ovat seurojen vapaassa käytössä.

Julisteet

Vuosittain järjestetyissä valokuvaustyöpajoissa on saatu hyviä kuvia taidon markkinointiin. Kuvista on teetetty kaksi julistepohjaa seurojen käyttöön. Sähköisiin julisteisiin voi kirjoittaa joko tussilla tai lisätä tekstiä koneella. Julisteet saa näin tulostettua joko A4 tai A3 -kokoisina. Tulostukseen riittää oma väriprintteri, mutta julisteiden painattamiseen suositellaan paikallista kopioliikettä. (Junioreiden juliste ilmestyy sivuille myöhemmin).

Videot

Liikkuvan kuvan avulla taidosta saa ehkä eniten irti. MM2013-hankkeen myötä laadukaita taidovideoita saatiin tuotettua seurojen käyttöön. Tälläkin hetkellä tuotannossa on videoita, joista toivotaan olevan seuroille hyötyä. Lisäksi Janne Vanhanen on tuottanut videon taidosta, johon myös seuroilla on käyttöoikeus.

Liikkuva koulu -materiaalit

Taido osallistui yhdessä taekwondon, judon, aikidon ja nyrkkeilyn kanssa Liikkuva koulu -projektiin, jossa kehitettiin harjoitteita ja mietittiin keinoja tuoda kamppailulajeja tunnetuksi kouluympäristössä. Liikkuva koulu -harjoitteet ovat yleiskamppailullisia, ja sopivat erinomaisesti lajikokeiluihin. Myös opettajat, joilla ei ole kamppailullista taustaa voivat ohjata harjoituksia lapsille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

taido, kamppailulaji, budolaji

%d bloggaajaa tykkää tästä: