Yliopiston Taido Japanissa 2015 Osa 1: Matkasuunnitelmia ja turisteilua

Tervetuloa mukaan seuraamaan juttusarjaa Yliopiston Taidon seikkailuista Japanissa!

Tätä matkaa suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Ensimmäisen kerran reissumahdollisuus taidettiin nostaa kunnolla esille syksyllä 2013, mutta erinäisistä syistä matka toteutui vasta touko-kesäkuussa 2015. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Mukana matkalla oli yhteensä 7 seuramme taidokaa (+ yksi avec) ja tarkoitus oli harrastaa turisteilua sekä treenata taidoa useammalla dojolla Tokion seudulla. Ainoastaan allekirjoittanut oli vieraillut Japanissa pari kertaa aiemmin, muille tämä oli ensimmäinen matka nousevan auringon maahan.

thumb_IMG_4684_1024
Kioton katuja

Reissuvalmisteluihin kuului runsaasti sähköpostikeskustelua sekä lentojen ja majoitusten varailua. Suurin osa porukasta lensi ensin Osakaan ja vietti alkumatkan Kioto-Osaka -akselilla temppelialueista, kaupunkien hulinasta, Osakan akvaariosta, Arashiyaman bambumetsästä ja apinapuistosta ynnä muusta nautiskellen. Kävimme kokkauskurssilla, jossa opimme valmistamaan muutamia japanilaisia ruokalajeja ja saimme paljon tietoa japanilaisesta ruokakulttuurista. Myös eräs paikallinen korttelikylpylä (sentō) sähköaltaineen tuli testattua Kiotossa!

thumb_IMG_4881_1024
Arashiyaman bambumetsää
thumb_IMG_4924_1024
Kokkauskurssin tuotoksia

Taidoharjoittelu oli tarkoitus toteuttaa pääosin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Oivana apuna treenivierailujen suunnittelussa toimivat suomalaiset kanssataidokat sekä Uchiyama-sensei, joka on vieraillut parikin kertaa Suomessa. Pohdintojen jälkeen treeniaikataulu muokkaantui seuraavanlaiseksi:

ke 3.6. Hamachō-dojo
to 4.6. Korenkan-dojo
su 7.6. Yokohama-dojo
ma 8.6. Tochigi-dojo

Näiden ennalta sovittujen treenien lisäksi kävimme vielä bonustreeneissä lauantaina 6.6. Arakawa-dojolla, mutta siitä lisää tulevissa osissa…

Teksti: Nanne Malm & muu reissuporukka

Kuvat: Nanne Malm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s