”Jonakin päivänä aion nauttia oman oppilaani vetämistä treeneistä”

Ossi Pynnönen aloitti taidon harrastamisen vuonna 1991 Asikkalassa. Pienessä piskuisessa noin 8000 asukkaan kunnassa taidoseura on luotsannut maailmalle satoja taidokoita. Vuosien myötä arvokisoja ja Suomea nähnyt taidoka palasi juurilleen ja otti ohjakset käsiinsä kasvattiseuransa junioreiden parissa. Työ tuottaa jatkuvasti tulosta ja Pynnönen palkittiiknkin Suomen Taidon Vuoden junioriohjaajana marraskuussa 2014.

Pynnönen ei itse palkitsemisjuhlaan päässyt, mutta hän lähetti kiitoskirjeen, joka julkaistaan tässä blogissa.

”Haluan kiittää Suomen taidon valitsijatoimikuntaa saamastani huomionosoituksesta. Olen erittäin otettu, että Asikkalassa tekemämme juniorityö huomioidaan ja oma visioni ja näkemykseni taidosta ja sen opettamisesta kantaa ja tuo hedelmää.

Asikkalassa vetäjäresurssit ovat olleet jo vuosia pienet. Muutaman henkilön työn tuloksena olemme kuitenkin saaneet aikaan laadukasta seuratoimintaa ja myös junioritason kilpailumenestystä. Osa tästä palkinnosta kuuluu seuramme pitkäaikaisille työmyyrille Aarne ”Aake” Soiniselle sekä pikkujunnujen monivuotiselle vetäjälle Jukka Hakuliselle. Ilman näiden kahden herran työpanosta menneinä vuosina ei Asikkalassa taidoseuraa välttämättä enää olisi.

Itse palasin opiskelu- ja työkierrokseltani Asikkalaan vuonna 2010, jonka jälkeen ”vanhempien” junioreiden ryhmän vetovastuu on itselleni langennut. Juniorien ohjaamisessa on parasta ne hetket, kun saa joskus sen ”taidotulen” syttymään nuoren harrastajan silmissä. Ilman innostuneita nuoria ei harjoitusten vetäminen olisi läheskään niin mielekästä.

Opetan aina mielelläni, jos joku haluaa oppia ja opettamista tulen jatkamaan kunnes minulla ei enää omasta mielestäni ole tarpeeksi annettavaa. Jonain päivänä olen ajatellut siirtyä ns. rivitaidokaksi ja nauttia jonkin oman oppilaani vetämistä treenistä. Toivottavasti tämä päiväkin koittaa. Kiitos vielä ja jatketaan taidon oppien levittämistä kukin omalla tahollamme.”

Ossi Pynnönen, Asikkalan Taido

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s