Yliopiston Taido Japanissa 2015 Osa 4: Aamupäivän treenit Arakawa-dojolla

Arakawan seura harjoittelee Arakawa Sports Centerissä lähellä Minamisenjun ja Minowan asemia. Olimme saaneet keskiviikkona Hamachō-dojon treenien jälkeen kutsun Arakawa-dojolle. Treenit alkoivat jo yhdeksältä, mutta suomalaisseurueemme pääsi paikalle vasta kymmeksi. Ehdimme kuitenkin treenailla Masa-sensein opastuksella puolisentoista tuntia, loppuaika oli vapaatreenailua. Tulkkina toimivat Yokohaman taidoseurassa treenaileva australialaislähtöinen Hong Nguyen, sekä Hamachōn treeneistä tutut Teruaki Tai, Saori Asai ja Jason Maher. Mukana treeneissä oli myös Suomessakin vieraillut Kota-sensei, joka valmistautui 6.dan-vyökokeeseensa.

thumb_IMG_5270_1024
Iiro venyttelee ennen harjoituksia
Treenit aloitettiin kamaeharjoittelulla, jossa tehtiin kamaekävelyä salin päädystä toiseen (gedan, chudan, jodan). Myös happokamae oli ohjelmassa. Seuraavaksi tehtiin vapaavalintaisia perustekniikoita chudan-kamaesta eri suuntiin. Tämä harjoitus tarjosi hyvää kehonhallintaa ja aivojumppaa, kun tekniikoita ei tehtykään perinteisesti! Myöhemmin edettiin ottelumaisempiin harjoitteisiin, joissa harjoiteltiin erityisesti unsokua parin kanssa. Teimme mm. kō-ten -liikkumista, jossa ”ulkolaidalla” oleva taidoka joutui venyttämään ja nopeuttamaan unsokuaan pysyäkseen ”sisärinkiläisen” liikkeen mukana. Jaloille tuli työtä ja pää meni ainakin pyörälle! Ottelija mukautuu vastustajan tahtiin aika nopeasti, jolloin lyhyillä spurteilla voi hakea etua osumapaikan hakemisessa.