Suomen Taido palkitsi vuonna 2022 ansioituneita ja menestyneitä

Suomen Taido palkitsi Pajulahdessa 17.12.2022 pidetyssä tilaisuudessa vuoden 2022 aikana ansioituneita ja menestyneitä.

PALKITUT

Vuoden Taidoka

Anni Virtanen, Jigotai ry
Taitava nuori taidoka on kasvanut lupaavasta juniorista yhdeksi Suomen menestyneimmistä naistaidokoista. Anni Virtanen sijoittui vuoden 2022 ranking-tilastossa sijalle kolme ja hänet valittiin myös edustamaan Suomen Japanissa 2023 pidettävissä MM-kilpailuissa. Virtanen on joukkueen kuopus, mutta urheilijana asiansa osaava. Tämä nuori Jyväskyläinen keskittyy treeneissä täysillä ja harjoittelee kovaa, mikä näkyy huikeissa suorituksissa. Anni ilahduttaa aurinkoisella luonteellaan sekä valmiudellaan neuvoa ja auttaa toisia. Upea urheilija!

Vuoden seura

Järvenpään Taidoseura ry
Järvenpään Taidoseuralla on viikossa neljät ohjatut harjoitukset ja harjoituksia järjestetään lapsille, lajin aloittajille ja pidempään harrastaneille. Seura on panostanut vuoden 2022 aikana oman viestintänsä parantamiseen ja uudisti seuran verkkosivut. Seura on suomalaisista taidoseuroista ainoa Tähtiseura, mikä omalta osaltaan kertoo toiminnan laadusta. Järvenpään Taidoseurasta osallistuu aktiivisesti harrastajia kilpailuihin ja tapahtumiin. Seura on saanut innostettua etenkin nuoren sukupolven osallistumaan yhteisiin tapahtumiin. Tämä on seuratoiminnan jatkuvuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Seuran toiminnasta on tehtävissä johtopäätös, että seura toimintaympäristönä on pystynyt tarjoamaan nuorille harrastajilleen osallisuuden mahdollisuuksia ja nuoret harrastajat ovat aktiivisessa roolissa seuran toimijoina. Seura on myös ennakkoluulottomasti lähtenyt tutkimaan soveltavan kamppailun mahdollisuuksia taidon parissa. Järvenpään Taidoseura on sitoutunut Suomen Karateliiton lisenssijärjestelmään ja hoitanut kaikki velvoitteensa esimerkillisesti.

Vuoden nuori Taidoka

Rebecka Tärno ja Olivia Reingoldt, Järvenpään Taidoseura ry
Tytöt ovat oma-aloitteisesti avanneet seuralle TikTok -tilin. He ylläpitävät ja ideoivat tilin sisältöä itsenäisesti. Huippupäivitys on saavuttanut huimat 37 000 näyttökertaa ja 1150 tykkäystä. Tämä on edesauttanut lajin tunnettuutta. Tytöt jaksavat treenata säännöllisesti ja he myös kilpailevat aktiivisesti. Heidät on valittu myös nuorten valmennusryhmään. He ovat innokkaita osallistujia leireillä. Vapaaehtoisina tytöt myös mahdollistivat vyökoepuoltajien koulutuksen olemalla arvionnin kohteina koko päivän. Tästä heille suuri hatunnosto. He myös vetävät junnutreeneissä alkulämmittelyjä ja leikkejä.

Vuoden aikuisharrastaja

Martha Sakko, Järvenpään Taidoseura ry
Martha Sakko on lastensa myötä innostunut taidosta ja suoritti keväällä 2022 vihreän vyön. Hän toimii myös seuran hallituksessa ja on aina innokas oppimaan ja kokemaan uusia haasteita. Martha oli myös mukana vapaaehtoisena liiton uuden ilmeen kuvauksissa. Valoisella ja aktiivisella olemuksellaan hän tuo innostusta ympärilleen.

Vuoden junioriohjaaja

Mimmi Turpeinen, Jigotai ry
Mimmi Turpeinen on vastannut Jigotaissa taidojunioreiden ohjaamista jo useiden vuosien ajan. Turpeisen luotsauksessa junioreiden määrä on vuosi vuodelta kasvanut. Kokenut kilpailija ja maajoukkue-edustaja on omalla esimerkillään ja kannustuksellaan onnistut houkuttelemaan useita seuran junioreita kokeilemaan myös kisaamista. Esimerkiksi vuoden 2022 SM-kilpailuihin seura sai mukaan useita osallistujia myös juniorisarjoihin. Turpeinen on omalla toiminnallaan edesauttanut usean juniorin siirtymistä aikuisten treeneihin. Mimmi Turpeinen on toiminut myös Anni Virtasen henkilökohtaisena valmentaja ja treenikaverina ollen näin isossa roolissa Virtasen menestyksen takana. Junioreiden ohjaamisen lisäksi Mimmi on pyydettäessä aina valmis hoitamaan myös aikuisten treenien vetämisen. Turpeisen raudanlujaan taido-osaamiseen ja opettamisen ammattitaitoon voi aina luottaa. Turpeinen on liikunta-alan ammattilainen ja lisäksi hänellä on 3-tason valmentajakoulutus.

Vuoden taidoteko

Rebecka Tärnon ja Olivia Reingoldtin aktiivinen some-toiminta TikTokissa
Rebecka Tärno ja Olivia Reingoldt avasivat oma-aloitteisesti Järvenpään Taidoseuralle TikTok-tilin. He ylläpitävät ja ideoivat tilin sisältöä itsenäisesti. Huippupäivitys on saavuttanut huimat 37 000 näyttökertaa ja 1150 tykkäystä. Tyttöjen aktiivisella toiminnalla saamme siis tunnettuutta koko lajille! TikTok on yhteisöpalvelu, jossa voi jakaa hauskoja arjen hetkiä tutuille ja tuntemattomille. Lyhyissä videoissa hyödynnetään hienoja filttereitä, efektejä ja musiikkia.

Pronssinen ansiomerkki

Mimmi Turpeinen, Jigotai ry
Mimmi Turpeinen on ollut Jigotain taidojaoksen isoimpia tukipilareita jo vuosien ajan. Turpeinen on vastannut taidojunioreiden ohjaamisesta sekä seuran somepäivityksistä. Mimmin Turpeisen ohjauksessa seuran junioreiden määrä on vuosi vuodelta kasvanut. Turpeinen on tehnyt lajia tunnetuksi paikallisesti niin kouluvierailuilla, näytöksiin osallistumalla kuin omalla mittavalla kisamenestyksellään.
Turpeinen on edustanut Suomea useammissa arvokisoissa ja on valittu maajoukkueeseen edustamaan Suomea myös Japanin MM-kilpailuissa 2023. Turpeinen on myös tehnyt Suomen Taidolle opinnäytetyöt, jotka ovat käsitelleet MM2013-tapahtuman viestintää (2014) sekä videoiden käyttöä taidon ohjaamisessa (2016).

Jukka Wiljanen, Järvenpään Taidoseura ry
Jukka Wiljanen on toiminut aktiivisesti Järvenpään Taidoseuran toiminnassa, aluksi treenien vetäjänä yli kymmenen vuoden ajan ja vuodesta 2015 seuran hallituksessa. Wiljanen on aktiivinen toimija, joka on monessa mukana. Suomen Taidon johtoryhmässä Wiljanen on toiminut vuodesta 2017 lähtien. Wiljanen on myös ollut mukana maajoukkueen valmentajaporukassa vuodesta 2020 lähtien ja hän on osallistunut aktiivisesti oman osaamisen kehittämiseen kamppailulajien yhteisissä valmentajakoulutuksissa tasoilla 2-3.

Hopeinen ansiomerkki

Jussi Loponen, Nummelan Kumakai ry
Jussi Loponen toimi Kouvolan Taidon hallituksessa 14 vuotta (2008-2022) ja on nyt seuravaihdoksen myötä toista vuotta Nummelan Kumakain hallituksessa. Treenivetäjänä Loponen on toiminut 10 vuotta Kouvolassa, ja nyt Nummelassa kaksi vuotta. Välissä hän on ohjannut säännöllisesti treenejä myös Riihimäellä. Loponen on osallistunut Suomen Taidon valmennusryhmän toimintaan vuosia ja edustanut maajoukkueessa Suomea useissa arvokilpailuissa. Loponen on myös kouluttautunut kamppailulajien yhteisessä valmentajakoulutuksessa tasolle 2.

Kultainen ansiomerkki

Marianne Malm, Yliopiston Taido ry
Jos pitäisi valita yksi henkilö, johon Yliopiston Taido henkilöityy, niin voisi perustellusti sanoa, että tämä henkilö olisi Marianne Malm. Malm on toiminut aktiivisesti oman seuran hallituksessa sekä puheenjohtajana että rahastonhoitajana, joista jälkimmäisessä tehtävässä jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on tämän lisäksi toiminut vuosien ajan vastuutehtävissä valtakunnallisesti Suomen Taidon johtoryhmässä sekä Suomen Karateliiton hallituksessa. Malm on luotettava, huolellinen ja asiaansa paneutunut taidoka, joka on omalla osaamisellaan tuonut paljon lisäarvoa seuratoimintaan, mutta erityisesti Suomen Taidon johtoryhmän ja Suomen Karateliiton hallituksen toimintaan. Malm on edistänyt omaa osaamistaan käymällä aktiivisesti tapahtumissa, koulutuksissa ja osallistunut aktiivisesti myös niiden suunnitteluun ja toteutukseen. Marianne Malm on edennyt taidourallaan suorittaen vyöarvoja tasaiseen tahtiin. Samanaikaisesti hän on ollut jatkuvasti aktiivinen harjoitusten ohjaaja, valtakunnallisen valmennusryhmän jäsen ja kilpailija. Marianne Malm elää ja hengittää taidoa, ja hänen kanssaan on aina mukava treenata ja toimia, sillä hän ottaa aina uudet tekijät avosylin vastaan toimintaan ja on seuran paras tsemppaaja. Marianne Malmin omistautumista lajille sekä seura- että liittotasolla voidaan pitää erityisen merkittävänä.

Jukka Hakulinen, Asikkalan Taido ry
Jukka Hakulinen on toiminut Asikkalan Taidon puheenjohtajana noin 20 vuotta ja tuonut taidoa näyttävästi esille Asikkalassa. Taido on ollut ja on edelleenkin yksi tunnetuimmista seuroista Asikkalassa. Seuran jäsenmäärät ovat vakiintuneet noin 30-40 aktiiviharrastajaan, koronasta huolimatta. Puheenjohtajan roolissa Hakulinen on ollut merkittävässä roolissa etenkin kuntaan ja kouluihin päin tehtävässä yhteistyössä. Hakulinen on toiminut seurassa hallitustyöskentelyn lisäksi vuosien aikana myös aktiivisena ohjaajana ja vyökoepuoltajana. Hakulinen on vastannut yrityksensä puitteissa luotettavasti vuoden 2013 MM-kilpailujen että vuoden 2019 EM-kilpailujen tapahtumaturvallisuudesta.

Jere Anttalainen, Kuopion Taidoseura ry
Jere Anttalainen Kuopion Taidoseuran kivijalka ja hän on kantanut vuosia suurta vastuuta kaikkien ryhmien viikoittaisesta harjoittelusta. Taidotaipaleensa jo vuonna 1990 aloittanut Anttalainen osallistuu seuran harjoituksiin suurella sydämellä ja lajille omistautuen. Hän tekee taidoa tunnetuksi vierailemalla säännöllisesti paikallisissa kouluissa. Hänet tapaa usein salilla myös vapaavuorojen aikaan ja omalla ehtymättömällä innostuksellaan hän vetää myös muita taidokoita mukaan toimintaan. Anttalainen kilpailee edelleen aktiivisesti ja pitää siten yllä seuran ja lajin tunnettuutta sekä Pohjois-Savossa että valtakunnallisesti. Anttalaisen rooli Kuopion Taidoseuran kantavana voimana on kiistämätön. Suomalaisessa taidokentässä Anttalainen on sikäli poikkeuksellinen, että hän on edustanut Suomea maajoukkuetasolla kansainvälisissä arvokilpailuissa pidempään kuin kukaan muu taidoka.

Tommi Pehkonen, Yliopiston Taido ry
Tommi Pehkonen aloitti taidon vuonna 2000. Hän on alusta alkaen kilpailijana osallistunut niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin kilpailuihin, ja edusti Suomea vuoden 2013 MM-kilpailuissa Helsingissä. Pehkonen aloitti ohjaamisen varhaisessa vaiheessa taidouraansa, vetäen peruskursseja 2.kyusta alkaen sekä ensimmäisiä Taido Core-kursseja sen lanseerauksesta lähtien. Pehkonen on hyvin aktiivinen ja innostava ohjaaja, ja hänen panostuksensa ohjaukseen seurassa onkin tänä päivänä merkittävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s