Taido Hon-in tarjoaa keväällä kolme verkkotyöpajaa taido-ohjaajille eri puolilla maailmaa!

Taido Hon-in tarjoaa keväällä kolme verkkotyöpajaa taido-ohjaajille eri puolilla maailmaa. Näiden työpajojen kautta maailman taido-ohjaajat pääsevät vuorovaikutukseen toistensa kanssa ja jakamaan ideoita.

Workshopien esittely ja saadut ennakkotiedot: Chairman of the Instruction Division of Taido Hon-in: Yuetsu Tanaka 8. dan Hanshi

Announcement of Taido workshop

Taido was invented by Shukumine Saiko-shihan, and a half of century has passed since Taido made its way into the world. In this period, we have learnt a lot by trial and error made, and established its platform. Thank you all and Hon-in senseisʼ for your hard work and leadership.

To keep the Taidoʼ character as a progressing Budo, we the instructors need not only to study the Taido essence by the books Taido-Gairon and Taido-Kyohan, but also to share instructorsʼ experience, knowledge and ideas, and make the use of these resources in Dojo. To fulfil these requirements and to provide a chance to meet, Taido Hon-in is going to offer a “on line workshop of Taido”. Through these events, Taido instructors in the world will understand one another and share their ideas. One of the purposes of this workshop is to collect and record a variety of experience and ideas on Taido as a common property of Taido, and then make the best use of them for the future instruction of Taido.

The style of this workshop has not been fixed yet, and will be provided continuously. First, three Hanshisʼ who are instructing Taido currently will present their past lives with Taido. Itʼs free to join. Hon-in is expecting that the workshop will provide you with a chance that helps you solve questions such as “What is Taido?”, “Is Taido really useful for life?”, “Is Taido a Budo that contributes to society?” etc. Below is the schedule of the workshop. Would you kindly understand and attend this workshop?

Workshop 1
Date: Jan. 29th, 2023 20:00-22:00(Japan time)eli 13-15 Suomen aikaa
Hanshi in charge: Yuetsu Tanaka
Title of speach: Life with Taido for 50 years: connection, bonds and creation

Workshop 2
Date: Feb. 26th, 2023 20:00-22:00(Japan time) eli 13-15 Suomen aikaa
Hanshi in charge: Yasuyuki Okuyama
Title of speach: The encounter with Saiko-shihan and my life
Intrepreter: Alvar Hugosson

Workshop 3
Date: Mar. 26th, 2023 20:00-22:00(Japan time) eli 13-15 Suomen aikaa
Hanshi in charge: Akihiko Kato
Title of speach: My view of life: the use of Taido
Intrepreter: Lars Larm

Ohjaaja! Ilmoittaudu mukaan ainutlaatuiseen workshop-kokonaisuuteen tai yksittäiseen tapahtumakertaan Suomisportissa (ei määriteltyä vyö- tai ohjaajakokemusvaatimusta).

Japanilaiset senseit jakavat ajatuksiaan kolmessa workshopissa kevään aikana. Huomioithan, että tapahtuma-aika on Japanin aikaa klo 20-22 eli klo 13-15 Suomen aikaa. Tapahtumaan mahtuu kaiken kaikkiaan 100 osallistujaa, joten jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu mukaan, niin osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu: koko sarjaan tai ensimmäiseen workshoppin viimeistään 18.1. ; toiseen workshopiin viimeistään 15.2. ; kolmanteen viimeistään 15.3.

Linkki avataan aina edellisen workshopin jälkeen uudelleen. Peruthan osallistumisesi ajoissa, ellet vie turhaan paikkaa joltakulta toiselta.

Artikkelin kuva: Tomi Kajasviita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s