Junioriohjaajaseminaari antoi ajattelemista, leikitti ja liikutti

Tänä vuonna Junioriohjaajaseminaariin osallistui lasten ja nuorten harjoittelua ohjaavia tai siitä kiinnostuneita kamppailijoita kaikkiaan kahdeksasta eri lajista, olipa mukana pari taidokaakin, ja osallistujia oli yli 50. Junioriohjaajaseminaarin järjestäjinä olivat Suomen Taido, Suomen Taekwondoliitto ry ja Suomen Nyrkkeilyliitto ry. Lisäksi Kamppailija ei kiusaa-projektin työntekijä Tuomas Vaskisalmi esitteli projektia. Päivä alkoi aamukahveilla ja verstaissovittelufoorumissa työskentelevän Maija Gellinin esityksellä ja pienillä tehtävillä, joissa pohdittiin hyvän ryhmähengen luomista ja ylläpitämistä sekä konfliktitilanteita ja ratkaisuja niihin. Lounaaseen mennessä kamppailijat olivat saaneet paljon mietittävää ja vietävää kotisalille.

WP_20150117_008
Seminaariosallistujat kuuntelevat, mitä on tulossa.

Lounaan jälkeen osallistujat siirtyivät Lahden kamppailuareenalle, jossa heidät jaettiin kolmeen ryhmään. Tiiu Tuomi Suomen Taekwondoliitosta ohjasi aistiharjoituksiin perustuvia leikkejä, joissa kamppailijat joutuivat harjoittamaan näön lisäksi ainakin tunto- ja kuuloaistiaan. Leikit pakottivat myös keskittymään omaan tekemiseen, mikä varmasti on hyväksi myös lapsille. Toisessa osiossa Sanna Laine Suomen Nyrkkeiluliitosta ohjasi toisenlaisia ryhmähengen saavuttamiseen, osallistamiseen ja tutustumiseen liittyviä leikkejä, jotka nekin olivat hauskoja myös aikuisten mielestä. Viimeisimmässä leikissä hippa muuttui oikeaksi keskittymis- ja havainnointiharjoitukseksi, kun mukaan tulikin hippahenkilön lisäksi kuminen rengas, pyykkipoikia ja pehmonoppa. Kaikelle niille aikuiset ja varmasti myös lapset keksivät jonkin tarkoituksen leikissä.

Kolmas osio käsitteli tasapainon tärkeyttä ja osallistujat saivat testata KTK-testiä (Körperkoordinationstest für Kinder) eli vartalonhallintaa testaavaa harjoitusta. Testiä ohjasi Marianna Tarhala Voimisteluliitosta. Testi sisältää muun muassa tasapainoilua, pallonheittoa ja –kiinniottoa ja hyppelyä esteen yli yhdellä jalalla. Halutessaan sai mitata ajan kanssa omaa tekemistään, mutta pääasiassa testi on suunniteltu 5-14 – vuotiaille.

WP_20150117_005
KTK-testin tasapainoiluosuudessa käveltiin selkä edellä lankulla.

Lopuksi Pasi Lind Suomen Judoliitosta ohjasi käytännön harjoituksia hyvän ryhmähengen luomiseksi. Harjoituksista jäivät mieleen ainakin kielilläpuhuminen, tunteiden esittäminen ryhmissä ja vauhdikas liikkuminen ympäri salia. Osallistujien keskuudesta kuului paljon naurua ja fiilis oli kaikin puolin hyvä koko seminaarin ajan. Kamppailija ei kiusaa –teema oli myös hyvin esillä niin luennolla kuin harjoituksissakin.

WP_20150117_007
Sanna Laine Suomen Nyrkkeilyliitosta ja Tiiu Tuomi Suomen Taekwondoliitosta vastasivat workshopeista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s