Mitä kuuluu taidoseuroille? Osa 1. Vantaan Taido

Aiemmin laitoin blogiin pienen kyselyn seurojen kuulumisten kartoittamiseksi, mutta vastausrintamalla on ollut hiljaista. Ensimmäiseksi esimerkkinä kirjoitan nyt sitten omakohtaiset kokemukseni kotiseurastani Vantaalta.

1. Miten harjoittelu on muuttunut seurassanne viimeisen 5-10 vuoden aikana?

Vantaalla harjoittelu on seuraillut melko samanlaista rytmiä viimeiset 10 vuotta. Vetäjiä on hyvin rajallisesti, samoin jäseniä. Jäsenten määrä vaihtelee vuosittain uusien tullessa mukaan ja joidenkin jäädessä pois, mutta tiivis ydinryhmä on pysynyt lähes muuttumattomana vuosia. Harjoittelupaikkana on Hakunilan kalliosuoja, jossa saamme nauttia kiinteistä tatameista toisin kuin vielä jokunen vuosi sitten harjoitellessamme Hakunilanrinteen koululla.

Pääohjaajana toimii Thu Ly-Cong 3. dan, paremmin Congina tunnettu taidoka. Congi on tuonut harjoitteluun mukaan voimakkaasti käsitekniikoita, joita melko harvoin muutoin tehdään. Taido Core taas on luonut pohjan alkeiskurssin harjoitteille ja selkeyttänyt niiden rytmiä.

Seurassa on tätä nykyä kolme mustaa vyötä ja trendi on tummenemaan päin. Kuitenkin vuosittain mukaan on saatu uusiakin aloittajia, joista harjoittelua on päätynyt jatkamaan vyön suorittamisen jälkeen yksittäisiä henkilöitä. 10 vuotta sitten harrastajia oli suurempi joukko, mutta vaihtuvuus on ollut suurta kautta aikain ja Vantaalla aloittaneita on siirtynyt töiden ja opiskelun perässä muidenkin paikkakuntien seuroihin. Positiivista on, että jotkut usean vuoden tauonkin pitäneet ovat palanneet harjoittelemaan.

2. Tulevaisuuden näkymät ja suunnitelmat (kevään/kesän/syksyn osalta tai pidemmällä aikavälillä)?

Muutaman henkilön on tarkoitus suorittaa vöitä keväällä ja onpa joukossa yksi sinistäkin suorittava. Keväällä harjoittelumme tähtää Skills-pohjaisella tavalla lähinnä vyökoeasioihin, mutta pidämme ovemme auki myös uusille tulokkaille. Olemme myös esillä Vantaan kaupunkijuhlassa. Kesälläkin Vantaalla on vuoro keskiviikkoisin kalliosuojan aukiolon aikana, joten loma ei pääse venähtämään liikaa. Syksyllä tarkoituksenamme on jälleen saada pystyyn alkeiskurssi.

3.Tämän hetken kirkkaimmat (nuoret) tähdet ?

Vantaalla ei ole viime vuosina ollut juurikaan kisaajia. Nummelasta Vantaalle siirtynyt Elli Morko ja taidotauolta palannut Niko Airas sekä jokunen vuosi sitten aloittanut hyvin aktiivisesti harjoitellut Tapani Vehkaoja ovat aktiivisimmat kisaajamme. Muut asiat ovat kuitenkin tänä vuonna vieneet ajan kilpailemiselta.

4. Ajatuksia tulevista kisoista (SM/EM)?

Vantaalla oli aikomus lähteä joukkueella SM-kisoihin, mutta muut kiireet näyttävät vievän myös tämän aikomuksen mennessään. Tulevat EM:t ovat vielä melko kaukana, mutta varmasti Vantaaltakin lähtee kisaturisteja elokuussa Ruotsiin.

5. Onko seurallanne oheistoimintaa/virkistyspäiviä, olisiko niistä jotain hauskaa mainittavaa? Esim. ”teimme viime syksynä vierailun eläintarhaan …” tms.

Seurallamme on ollut tapana järjestää virkistyspäivä keväisin ja usein mukaan onkin saatu lähes kaikki jäsenemme. Tänä vuonna lähdemme temppuilemaan SuperParkiin, mutta aiemmin olemme käyneet muun muassa keilaamassa, jousiampumassa, kendoa kokeilemassa, lasersotimassa, Heurekassa jne. Olemme myös viettäneet pikkujouluja pienen herkuttelun hengessä niin dojolla kuin ravintoloissakin. Viime keväänä kävimme myös valloittamassa Tukholman dojon.

vantaa-ruotsi
Vantaalaiset kävivät joukolla valloittamassa Tukholman dojon keväällä 2014.

6. Jotain muuta, mitä haluatte kertoa muille taidokoille?

Vierailijat, niin vetäjät kuin harrastajatkin, ovat aina tervetulleita salillemme.

Kuva ylhäällä: Vantaan Taido kävi laavulla grillailemassa pari vuotta sitten kesällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s