”Teamwork Makes the Dream Work”

Taidon ja taekwondon yhteistyöllä on vuosien mittaan ollut monenlaisia muotoja. Lajien erilaisuudesta huolimatta tarpeet yhteistyöhön ovat olleet samankaltaisia: tärkeimpänä on ollut tarve saada esimerkiksi tapahtumia ja koulutuksia omille jäsenille tarjottavaksi. Koska sekä taido että taekwondo ovat vielä pieniä lajeja Suomessa, on helppo hakea hyötyjä yhteistyöstä esimerkiksi henkilöresurssien suhteen. Konkreettisten tapahtumien lisäksi yhteistyötä on tehty myös lajien näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi, mm. olemalla mukana erilaisissa messutapahtumissa. Näiden kaikkien lisäksi korvaamatonta on ollut myös henkinen tuki ja apu, jota Pasilan toimistolla on aina tarvittaessa saanut.

Sera Kaukola ja Tiiu Tuomi

Ensimmäinen yhteistyö, jossa muistan taekwondon ja taidon olleen yhdessä mukana, on Suuri Budoleiri. Budoleiri on ollut yksi yhteistyömme parhaista hedelmistä. Ensi kesän leiri on jo 18. yhdessä järjestämämme leiri! Vuosien varrella nyt jo täysi-ikäiseksi ehtineen leirin lajien kokoonpano on vaihdellut ja leirin muotokin on muuttunut, mutta kolme lajia ovat olleet ohjelmistossa joka leirillä: aikido, taido ja taekwondo. Leireiltä ja niiden valmistelemisesta on monia hyviä muistoja, lippispinon lisäksi.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi vaativimmista kokonaisuuksista, joita olemme yhdessä vieneet maaliin, on ollut II-tason junioriohjaajakoulutuksen luominen ja aloittaminen. Työntekijän palkkaaminen hankkeeseen, koulutuksen luominen sekä kouluttajien kouluttaminen olivat suuri voimanponnistus, joka ehdottomasti on myös yksi tärkeimmistä luomistamme kokonaisuuksista.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Toinen, sanomaltaan tärkeä hanke on ollut Kamppailija Ei Kiusaa-projekti. Hankkeen saama suuri suosio yllätti meidät täysin ja palautti osin uskoamme suomalaisiin kamppailijoihin. Teidän eteenne on hienoa päästä tekemään työtä!

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tänä päivänä taidon ja taekwondon yhteistyö on saanut taas uuden muodon. Siirryimme syksyllä kamppailulajien yhteisiin toimitiloihin ja nyt olemme saman katon alla ihan kirjaimellisestikin. Lajien välinen yhteistyö on uudella tasolla ja kuten aiemmat hankkeet osoittavat, meissä on voimaa yhdessä!

20160229_102847

Kirjoittaja on Suomen Taekwondoliiton nuorisovastaava Tiiu Tuomi.

Kuvat: Suomen Taido, Ursula Haapanen, Sandokai/ Taidojaos

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s