Kaupuunkiinmuuttaja

Taidokoita vaeltaa paikkakunnalta toiselle tasaisin väliajoin syystä ja toisesta. Vaikka uudelta paikkakunnalta löytyisikin seura, niin salin kynnys voi olla vaikea ylittää. Onko olemassa keinoa, joka saisi kaupunkiin muuttaneen vanhan taidokan osallistumaan myös treeneihin? Lajipäälikkö bongasi yhden kaupunkiinmuutajan ja esitti muutaman kiperän kysymyksen.

mikko ja sera

Ja tässä se raportti sitten tulee. Annetaan Lahden Sugatan Mikko Koivulan kertoa:

Viime syksynä pakkasin elämäni pakettiautoon ja muutin Lahdesta Tampereelle. Olin intoa täynnä uuden elämän alusta. Tampereelle päädyin, koska täällä oli minulle sopiva yliopisto ja, mikä tärkeintä, paikallinen taidoseura. Tosin taidoseuralle ei ole vielä tähänkään päivään mennessä tullut tarvetta.

Täysin rehellisesti sanoen opiskelijaelämä vei minut mukanaan. Syksyllä löytyi niin paljon uutta ja jännittävää tekemistä, ettei treeniä edes ehtinyt pohtia tai kaivata. Joulukuussa alkoi pikku hiljaa herätä ajatus paluusta tatamille, mutta toteutus jäi myöhemmäksi. Uusi vuosi toi tullessaan vanhat kujeet eli lähdin taas vanhalle kunnon aamupuntille ennen luentoja. Se on piristänyt eloani huomattavasti jo nyt, mutta tatamille en ole vieläkään ennättänyt.

En oikein tiedä, miksi en vain saa lähdettyä treenaamaan. Monet keskustelut itseni kanssa ovat päättyneet aikaan. Tuntuu hyvin raskaalta hypätä bussiin ja istua kyydissä puolisen tuntia ihan vain päästäkseni treeneihin. Vielä hirveämpi ajatus on se pitkä paluumatka treenien jälkeen. Laiskuudestahan en itseäni koskaan syytä, joten luonnollinen syy, minkä takia ei voi käyttää tuntia bussissa istumiseen, on kiire. Kiire on hyvin jännittävä käsite nykyään: kaikkea pitäisi tehdä ja kaikkialle pitäisi ennättää, mutta ulospäin se näyttää Netflixin katsomiselta läppäri sylissä.

Täytyy selvästi ottaa vain niskasta kiinni ja jättää suloinen Hervanta taakse pieneksi hetkeksi. Minua suorastaan kutkuttaa päästä kokemaan toisen seuran normiharjoitukset. En ole koskaan käynyt muun seuran harjoituksissa eli tilanne on minulle aivan uusi. Se, että olen vielä hieman ruosteessa, lisää vielä jännitystä entisestään. Kamalinta olisi, jos treenien aiheena on jissen. Ei tässä kai muu auta kuin siirtää haalarit kaappiin ja ottaa taidogi esille.

Tässä siis yhden kaupunkiinmuuttaneen tarina. Miten saadaan Mikko salille? Entä muut muuttolinnut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s