Uusi junioripassi on tullut painosta

20160420_100929”Strategiakausi 2012-2016 alkaa olla loppusuoralla ja olemme saaneet tehtyä monia hyviä ja lajin junioritoimintaa eteenpäin vieviä uudistuksia. Strategiakaudella on tuotu esille junioritoiminnan merkitystä ja sitoutumista juniori-ja nuorisotyöhön niin seura- kuin liittotasollakin. Konkreettisia tuloksia ovat olleet kilpailujärjestelmän kehittäminen 7-12 -vuotiaille, nuorten valmennuspäivät, II-tason junioriohjaajakoulutuksen kehittämistyö sekä tietenkin uudistunut junioreiden raitavyöjärjestelmä ja toimintaan mukaan otettu taidovartti. Passi tukee omalta osaltaan strategiaankin kirjattua tavoitetta tuottaa laadukkaita Taido Kids -materiaaleja.” summaa lajipäällikkö Sera Kaukola uunituoreet junioripassit pöydällään.

Junioreiden taidopassi on siis kokenut uudistuksen. Passiin kerätään tuttuun tapaan suoritusmerkinnät salikokeista, kilpailuista, leireistä, mutta keväästä 2016 lähtien myös taidovarteista. Lisäksi juniorit saavat merkinnän passiin mahdollisista muista liikuntaharrastuksista. Uudistettuun passiin on kerätty myös tärkää infoa junioritaidokan pelisäännöistä, kilpailupaikalla toimimisesta sekä terveellisistä elämäntavoista. Passissa on säilytetty osio juniorin vanhemmille, missä kerrotaan mitä taido on.

Junioripassi on tarkoitettu lähinnä valkovöisille, raitavöille ja mon-merkkiläisille, joiden vyöarvo on 7.kyu. 6.kyut voivat alkaa käyttää suoraan tavallista taidopassia ja 6.-5.kyun suorittamisen yhteydessä raitavyöt voivat hankkia uuden passin.

Passin oikoluennasta vastannut Vuoden 2015 junioriohjaaja Jyri Pulkkinen oli mieltynyt passin läpikäymään uudistukseen: ”Passi on mielestäni kokenut oikein hyvän uudistuksen! Se sekä jakaa tietoa, että kokonaisuutena tuntuu siltä, että se myös sitouttaa lasta harrastukseen. Kuvien ja värin kautta siinä on paljon samaa kuin ennenkin, mutta ei kaiken tarvitse aina muuttua. Varsinkaan, kun se toimii.”

Kätevyyttä lisää heti kannessa oleva nimilaatikko. Näin taidopassin haltija löytää passinsa esimerkiksi kilpailujen passilaatikosta. Kansi on mattalaminaattia, johon tarttuu tussi ja kuulakärkikynä.

Juniorit ovat itsekin osallistuneet passin tekoon tuottamalla Suurella Budoleirillä ohjaajien kanssa yhdessä kaikille junioreille yhteiset juniroritaidokan pelisäännöt. Kamppailulajien yhteinen päämäärä on, että kukaan ei kiusaa ketään koskaan. Kiusaamiseen puuttuminen on yhteinen asiamme. Tärkeintä junioritaidossa ovat ystävyys, luottamus, yhteistyö, kuuntelu ja hyväksyntä. Tässä pelisäännöt ovat myös varttuneemmille lukijoille tiedoksi:

Ystävyyttä on esimerkiksi…
se, että ollaan kilttejä toisille
se, että seura ottaa hyvin vastaan uudet harrastajat; kaikki hyväksytään
mukaan
se, että treeneissä ei kiusata ja salille voi mennä hyvillä mielin
se, että jos treenikaverilla on ongelma, häntä pitää kuunnella

Luottamusta on esimerkiksi…
se, että kun harjoitellaan esim. tengiä, niin muut osaavat avustaa oikein
se, että jos kisoissa tai treeneissä menee pieleen, kukaan ei naura
se, että vetäjä kohtelee kaikkia tasapuolisesti

Yhteistyötä on esimerkiksi…
se, että jokainen on aktiivisesti treeneissä mukana
se, että tehdään yhdessä kaikkien kanssa, eikä vaan parhaiden kavereiden
se, että antaa muiden tehdä rauhassa

Kuuntelu on esimerkiksi…
sitä, että vetäjien tulee kuunnella ja vetäjiä tulee kuunnella
sitä, että kuunnellaan ohjeet, jotta harjoittelu on turvallista

Hyväksyntä on esimerkiksi…
sitä, että hyväksytään ja kunnioitetaan erilaisuutta
sitä, että kunnioitetaan kaikkien osaamista ja ymmärretään, että eri vyöarvoilla
on erilainen osaamistaso
sitä, että hyväksytään ja kunnioitetaan muiden lajien erikoispiirteitä ja sääntöjä

Mukavaa taidokevättä uuden passin myötä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s