Kuopion kaupunginteatteri kutsuu 24.9.!

Taidoa on totuttu näkemään enimmäkseen erilaisissa liikuntatiloissa ja kesäaikaan myös luonnonhelmassa tai kaupunkien kävelykaduilla näytöksissä, mutta miten  taidoka Jere Anttalaisen 50 ottelun haaste päätyi Kuopion kaupunginteatterin lavalle? Kamae-blogi päätti ottaa selvää, mitä on tapahtumien taustalla.

 

Pekka Laasonen
Pekka Laasonen

Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen, miten tähän yhtälöön päädyttiin? Kuulin ohimennen Jereltä että hän on saanut kutsun tällaiseen upeaan ottelutapahtumaan ja ehdotin saman tien, että järjestetään tapahtuma teatterilla. Kun paikalla sattui olemaan myös neljän danin jujutsuka ja Kuopio-Tahko markkinointiyhtiön toimitusjohtaja Wille Markkanen, joka komppasi ajatustani, niin se oli sitten siinä.

 

Onko teillä aiempia kokemuksia kamppailulajien tai muiden urheilutoimijoiden kanssa toimimisesta? Suoranaista yhteistyötä paikallisen kamppailulajikentän kanssa on ollut aika vähän, mutta esimerkiksi karaten katan arvokisamitalisti Pasi Hirvonen on esiintynyt teatterilla ja joskus paikalliset budo-seurat ovat auttaneet esim. näytelmien taistelukoreografioiden tekemisessä. Muiden urheilutoimijoiden kanssa olemme jatkuvassa yhteistyössä jääkiekosta ja jalkapallosta aina golfiin ja voimisteluun.

Mitä ajatuksia tällainen ’lajirajat ylittävä’ toiminta herättää tai mitä annettavaa sillä on yleisölle? Minä olen aina ollut erittäin avoin kaikelle uudenlaiselle yhteistyölle, oli kyseessä sitten urheilutoimijat tai vaikkapa eri alojen järjestöt. Meidän näkökulmasta on mukava saada teatteriin sellaisia ihmisiä jotka eivät välttämättä tulisi katsomaan näytelmiä; kun talo tulee tutuksi, niin ehkä kynnys tulla uudestaan on alhaisempi. Ja ainakin meillä on tarjota niin yleisölle kuin esiintyjillekin poikkeuksellisen hienot puitteet ääni- ja valotekniikoineen ja yleisötiloineen.

Millaiset odotukset teillä on tätä tapahtumaa kohtaan? Millainen tapahtuma on tulossa? Minä odotan viihdyttävää urheilutapahtumaa, mistä ei puutu dramatiikkaa ja jännitystä. Tässä tilaisuudessa yhdistyy hienosti korkealuokkainen urheilutapahtuma ja vahvasti viihdyttävä koko perheen happening.

Olisitko itse halukas ottamaan Jeren kanssa matsia? Kamppailulajeissa en; kukapa sitä tieten tahtoen turpaansa haluaisi. Mutta esim. golfkentällä kyllä.

Millaista yleisöä uskotte tämän tapahtuman keräävän?
Jere on niin pidetty persoona Kuopiossa ja taitava lajissaan, että uskon katsomossa olevan vahvasti kuopiolaisia kamppailulajien harrastajia, Jeren tuttuja ja tietenkin valtavasti Jereä fanittavia naisia! Eli uskon lippujen menevän kuin kuumille kiville.

GO JU NIN on suomalainen 50 ottelun haaste. Jere Anttalainen ottaa sen vastaan viidentenä suomalaisena taidokana. Haasteessa yksi henkilö ottelee 50 ottelua yksitellen eri vastustajia vastaan lähes tauotta. Otteluaika kussakin ottelussa on 2 minuuttia, minkä päätyttyä tuomari julistaa ottelun voittajan lyönneillä, potkuilla, pyyhkäisyillä ja kaadoilla saatujen pisteiden tai annettujen varoitusten perusteella. Haaste on sekä henkisesti, että fyysisesti vaativa. Tämänvuotisesta tapahtumasta ainutlaatuisen tekee se, että tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin alueen ulkopuolella. Ottelut käydään Kuopion kaupunginteatterin Maria -näyttämöllä. Vastustajina Anttalaisella on Suomen kovimmat ottelijat. Kaikki tapahtumasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita katsomaan ja kannustamaan! Taidokoille järjestetään viikonlopun aikana myös päiväleiri sekä iltatilaisuus. Liput tulevat myyntiin Lippupalveluun kesän aikana.

Alla vähän esimakua, millaisesta paikasta on kyse! Katso Kuopion Kaupunginteatterin esittelyvideo!

Jutun kuvat: Kansikuva Wille Markkanen, mustavalkokuva Kuopion Kaupunginteatteri

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s