Mitä kuuluu taidoseuroille? Osa 2. Kouvolan Taido

Seurakuulumiset jatkuvat nyt Kouvolan Taidon osalta!

1. Seuran nimi?

Kouvolan Taido

2. Miten harjoittelu on muuttunut seurassanne viimeisen 5-10 vuoden aikana?

Kouvolan Taido on koko 17-vuotisen historiansa aikana ollut pieni ja tiivis seura. Osaltaan tilanteeseen ovat vaikuttaneet kaupungin rajalliset opiskelumahdollisuudet lukion jälkeisellä ajalla, joten jäsenistön määrä elää tasaisessa muutoksessa.

Kuluneen 10 vuoden alkupuolella Kouvolassa harjoiteltiin melko vakaalla/vakioidulla agendalla (- tämä siis hyvässä mielessä). Viimeisen 5 vuoden aikana vetäjistössä on tapahtunut sukupolvenvaihdos, kun vetovastuu on siirtynyt seuran perustajalta ja pitkäaikaiselta pääopettajalta Teemu Anttilalta (3.Dan) Jussi Loposelle (1.Dan). Vetäjän vaihtuessa harjoittelussa on varmasti esiintynyt vaihtelevuutta ja jopa muutoksia, mutta asenteella ja innokkuudella on kompensoitu mahdollisia tieto- ja taitotasojen eroavaisuuksia. Jussi aloitti työt Hämeenlinnassa viime syksynä, joten treenivedoissa on vähitellen alkamassa seuraava siirtymävaihe..

Toinen mainittava muutos on seuran junioritoiminan hiipuminen pääosin vetäjäresurssien vuoksi. Huippuvuosien lähes 30 juniorin kurssista jäljellä on enää kolme juniorimyllyn läpikäynyttä taidokaa. Seuran jäsenistö koostuukin tätä nykyä enimmäkseen ruskea- ja mustavöisistä harrastajista, joista uusimpana ”tulokkaana” voidaan pitää toissasyksynä paluun tatameille tehnyttä ikinuorta Kari Hakulia (2.Dan). ”Karin tuoma kokemus, innokkuus, asenne ja päivittäinen mentaliteetti treeneissä ovat seuralle ehdoton voimavara ja korvaamaton lisä koko Kouvolan paikallisjaostolle”, toteaa seuran puheenjohtaja.

3. Tulevaisuuden näkymät ja suunnitelmat?

Kilpailullisesti kouvolalaisilla on tavoitteita menestyä tulevissa SM-kilpailuissa niin henkilökohtaisissa lajeissa kuin joukkuelajeissakin. Viime keväänä seura esiintyi ensimmäistä kertaa joukkueena (Tenkai), ja luottamusta herättäneen ensiesiintymisen siivittämänä jatkoa on luvassa! Kouvolan harvoista riveistä on jo useampana vuonna saatu yksittäinen edustaja aina maajoukkueeseen asti. Tänä vuonna Jussi tavoittelee tämän sarjan jatkamista.

kmae2
Näytös kaupungilla 2010.

Harrastamäärän osalta näkymät ovat haasteelliset. Kevään ja varsinkin tulevan syksyn isoimmat tavoitteet ovatkin jäsenmäärän kasvattamisessa! Pitkäjänteinen ja sinnikäs työ eri vaihtoehtojen kartoittamiseksi on jo käynnistetty, ja suunnitelmissa ovatkin osallistuminen muun muassa eri harraste- ja muihin tapahtumiin.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on elvyttää jo mainittu aktiivinen junioritoiminta ja tuoda Core-kurssin rinnalle myös nuorempia lajin harrastajia!

4. Tämän hetken kirkkaimmat (nuoret) tähdet ?

Lajin parissa näkyvin hahmo lienee Hämeenlinna-Kouvola väliä sahaava seuran (nuori) puheenjohtaja Jussi, joka on osalle tuttu esimerkiksi kisatatameilta ja valmennusryhmästä.

Seuran sisällä tähtinä voidaan pitää hallituksen runko-/ydinhenkilöstöä, jotka ovat luotsanneen seuraa jo useita vuosia.

Kouvolan tatameilla ovat niin sanotusti vielä korkoa kasvamassa kaksi potentiaalista tulevaisuuden nimeä (Jori ja Santeri), joista varmasti kuullaan enemmän vielä lähivuosina!

5. Ajatuksia tulevista kisoista (SM/EM)?

Vaikka aikataulullisten asioiden vuoksi eri lajien yhdistetyt kilpailut saattavat jakaa mielipiteitä, on kyseessä silti kokeilunarvoinen tapahtuma. Taidon SM-kisojen osalta luvassa on varmasti mielenkiintoinen päivä, eikä vähintään tulevien EM-joukkuevalintojen takia. Seuran kisakiertolaisilla (Karilla ja Jussilla) on varmasti henkilökohtaisia tavoitteita menestyä tulevissa kilpailuissa.

Seuran kannalta suurimmat odotukset kohdistunevat kuitenkin kautta aikain toiseen kouvolalaiseen joukkueeseen, jolla lähdetään hakemaan Tenkaista menestystä. Huomionarvoista on, että joukkueen kokoonpano käsittää puolet koko seuran jäsenistä. Osallistuminen toimiikin isona osoituksena seuran yhteishengestä ja tahtotilasta! Lisäksi on hieno nähdä, että halukkuutta joukkuelajeihin on ollut kiitettävästi ja etenkin nuoriso-osasto on lähtenyt harjoitteluun innolla mukaan.

kmae3
Kouvolan Taidon tenkai -joukkue, SM2014.

6. Onko seurallanne oheistoimintaa/virkistyspäiviä, olisiko niistä jotain mainittavaa?

Seura on pyrkinyt järjestämään perinteisesti ainakin pikkujoulut vuosittain. Säännöllisen epäsäännöllisesti mukaan on saatu myös muita tapahtumia esimerkiksi vyökokeiden yhteyteen, treenikauden päätöksiin, seuran jäsenten synttäreihin jne.

  1. Jotain muuta, mitä haluatte kertoa muille taidokoille?

Kaakonkulman kuulumisia voi seurata esim. seuran Facebook-sivustolla, jossa pyritään tasaisin väliajoin nostamaan esille ajankohtaisia asioita. Jos poikkeatte lähistöllä, ottakaa 1. rohkeasti yhteyttä ja 2. taidopuku mukaan!

Kirjoittanut: Jussi Loponen

Puheenjohtaja, Kouvolan Taido

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s