Kohti Japanin MM-kilpailuja (osa 2)

Taidon MM-kilpailuihin on aikaa reilut neljä kuukautta ja maajoukkueeseen valitaan 14-20 urheilijaa. Alustavan suunnitelman mukaan Porvoo-cupin jälkeen valitaan 7+7 maajoukkuelaista ja loput paikat vahvistetaan huhtikuussa pidettävien SM-kilpailujen jälkeen. Kilpailukausi on juuri nyt siis kuumimmillaan ja cup-kilpailuista kerätään ranking-pisteitä, jotka ovat merkittävässä roolissa joukkuevalintoja tehtäessä. Kamaen toimitus kävi haastattelureissulla kiinnostavien kilpailijoiden parissa.

Essi Pelttari, naisten rankingin kakkostila hallussa. Mitä kisakauteesi on kuulunut?

No ensimmäisistä kilpailuista jäi todella hyvä fiilis ja koin, että valmistautuminen oli onnistunut. Pyrin panostamaan tietoisesti muun muassa psyykkiseen valmentautumiseen hyvissä ajoin. Erityisesti otteluharjoitteluun ehdin panostaa joululomalla, mikä vaikutti itsevarmuuteen etenkin jissenissä. Turussa sen sijaan valmistautuminen jäi viime metreille ja kisafiiliksen hakeminen kisaviikolla tuntui melko väkinäiseltä. Siitä huolimatta hokei-valmistautuminen kuitenkin tuntui onnistuneelta, sillä sain pidettyä torstaisen viimeistelytreenin fiiliksen myös kisoissa. Olin suoritukseen todella tyytyväinen, vaikka riskillä heitetyt puolivoltit suorituksen lopussa romuttivatkin kokonaisuutta. Jissen-harjoittelu jäi ensimmäisten kilpailujen jälkeen minimiin, mikä näkyi ja tuntui suorituksessa. Kouvolassa omassa mielessä ollut selkeä ajatus tuntui kadonneen ihan kokonaan eikä omassa suorituksessa ollut kehumista. Kisoissa oli kuitenkin mukava tunnelma ja kivaa, kuten yleensäkin ja nyt taas tietää, mihin keskittyä ennen Porvoo-cupia

Millä mielin olet lähdössä Tampereen SM-viikkoon ja mitä tavoitteita sinulla on Japania silmälläpitäen?

Dantai-jissen on ehdottomasti kisalajeista oma lemppari, joten odotan kisoja innolla. Ja on kiva päästä testailemaan kisatatamin tuntua vielä Japanin kilpailujen kynnyksellä. Tavoitteenani olisi ensinnäkin päästä edustamaan Suomea Japaniin kaikissa lajeissa, kuten vuonna 2013. Hokeissa tavoitteena on saavuttaa hyvällä valmistautumisella itsevarma rutiinisuoritus. Henkilökohtainen päätavoite on sekä jissenissä että hokeissa paikka finaaliotteluissa.

Entäpä viime vuoden ranking ykkönen Katja Anoschkin, pääsit aloittamaan kilpailukauden loukkaantumisen takia vasta helmikuun cup-kilpailuissa, mitkä ovat tunnelmat Turun kilpailujen jälkeen ja näin Porvoo-cupin kynnyksellä?

Turku cupissa loukkaantumisesta oli kuusi viikkoa, joten olen tyytyväinen, että pystyin kisaamaan ihan omalla tasollani, vaikka vähän oli tekeminen ruosteista molemmissa sarjoissa. Jokaiseen kisaan lähden aina hakemaan voittoa, joten häviöt tietysti harmittavat. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pidin kiinni erityisesti ottelussa niistä asioista, joita olin päättänyt treenata, vaikka huippuonnistumisia ei vielä tullutkaan. Katse on tiukasti MM-kilpailuissa ja jokainen kilpailu tässä välissä on harjoitus niitä kohti. Kauden tavoitteena on saavuttaa MM-kisapaikka terveenä ja kehittää omaa ottelua uudelle tasolle. Ottelussa suomalaisten tekemiseen sopeutuminen ei riitä, joten uusia tekniikoita ja taktiikoita on treenattava ja valmistauduttava erilaisiin ottelutyyleihin.

Taido on mukana viimevuotiseen tapaan Tampereella järjestettävässä SM-viikossa. Kyseinen kilpailu käydään kolme viikkoa ennen Japanin MM-kilpailuja. Mitä ajatuksia tapahtuma sinussa herättää?

SM-viikon dantai jissen tulee olemaan jälleen vuoden kohokohta. vaikka MM-valintoihin sillä ei enää ole vaikutusta, kisa on tärkeä paikka testata omaa kuntoa ennen arvokilpailuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s