Kohti Japanin MM-kilpailuja (osa 1)

Taidon henkilökohtaiset ja joukkueiden väliset MM-mitalit ovat jaossa Japanissa heinäkuun lopulla. Keväällä ja kesällä on vielä useat mittelöt, joiden myötä ratkeaa Suomen edustajat neljän vuoden välein järjestettäviin MM-mittelöihin. Suomea tulee edustamaan joukkue, joka on kooltaan 14-20 henkeä. Kamaen toimitus haisteli kilpailukauden puolivälin tuntemuksia.

Päävalmentaja Aki Peltola, mitä liikkuu tällä hetkellä mielessäsi ennen viikonloppuna Porvoossa käytävää kolmatta MM-karsintakilpailua?

Näin valmentajan silmin katsottuna on ilo huomata kuinka urheilijat ovat kehittyneet kauden aikana ja saaneet uusia juttuja mukaan kisasuorituksiinsa niin hokeissa kuin jissenissäkin. Urheilijoilla on selkeästi halua ja paloa menestyä, joka näkyy tatamilla ja sen ulkopuolella. Turussa tatamilla näkyi hieman jännitystä sekä arkailua, varsinkin ottelun puolella. Toivoisin että Porvoon kilpailuissa urheilijoilla näkyisi rutiinin lisäksi hieman sitä vaadittavaa pilkettä silmäkulmassa, joka veisi tekemisen seuraavalle tasolle. Nyt kun ranking-sijoitukset ovat jo hieman selkeentyneet, niin Porvoon kisoihin lähdetään ehkä rennommissa tunnelmissa. Ja se toivottavasti näkyy rennompana ja itsevarmempana suorittamisena. Porvoossa toivon näkeväni hokeissa nopeampia ja tarkempia suorituksia, sekä ottelun puolella rohkeampaa pelin avaamista ja kombinoinnin ja vastustajan liikkeen hyväksikäyttämistä. Valmennusryhmäläisillä on menossa kilpailukausi, mikä tarkoittaa nopeuden hakemista ja kisasuoritusten varmuuden kasvattamista jonka seurauksena tatamilla on nähtävissä huikeita suorituksia. Turussa varsinkin naisten ranking-sarja ilahdutti runsaalla osallistujamäärällään. Maailman naiset voivat alkaa vapista, sillä kesän MM-kilpailuissa nähdään taatusti Suomalaista naistaido-osaamista.

Jere Anttalainen, rankingin kärki on tällä hetkellä halussasi ennen neljän pisteen päässä väijyvää Yliopiston Taidon Jasser Anoschkinia. Mitkä ovat fiilikset ennen ovella kolkuttavaa Porvoo-cupia?

Turku-cupista jäi sopivasti hyvä fiilis ja vähän hampaankoloonkin. Kaikki aiemmat kikat ottelussa eivät varsinaissuomalaisella tatamilla toimineet niin hyvin kuin aiemmin. Myös hokeissa on paljon vielä tehtävää. Sensei Soinisen oppiin joutaa siis vielä. Hyvin olen kuitenkin tielläni päätavoitteeseeni kesän MM-kilpailuihin. Siellä tavoitteenani on henkilökohtainen mitali ottelusta ja joukkueen siivittäminen niin ikään podiumeille.

Laura Pellikka, pidät tällä hetkellä hallussasi naisten rankingin kärkitilaa. Mitkä ovat fiilikset? Miten kausi on sujunut?

Ensimmäiset kisat Kouvolassa meni huikealla fiiliksellä, paluu kisatatamille tuntui todella hyvältä ja päivä sujui mahtavasti. Turussa taas oli aika väsynyt olo ja monen viikon jännitys (vyökoekatselmus ja itse vyökoe) vei valmistutumisesta paljon voimavaroja, mutta sain puristettua tiukoissa matseissa tarpeeksi itsestäni. Olo oli kuitenkin kisan jälkeen aika tyhjä ja tiedän, että suorituksissa on paljon parantamisen varaa. Sinänsä treenistä, kehityksestä ja suunnasta on hyvä olo, sekä fyysiset ominaisuudet, että lajiosaaminen on mennyt eteenpäin huolellisesti toteutetun treenin ansiosta. Porvoon kilpailuissa toivon, että saan kaivettua esiin taas ensimmäisen kisan ilon ja yhdistettyä sen toisen kisan taistelutahtoon. Niillä luulisi irtoavan hyviä tuloksia. Lisäksi haluan saada erityisesti ottelua liikkuvammaksi ja vapautuneemmaksi.

Mikä on oma arviosi yleisesti meneillään olevasta kilpailukaudesta?

Kisoissa on ilahduttanut kaiken kaikkiaan naisten sarjassa erityisesti kova taso. Moni on kehittynyt siihen pisteeseen, että mitaleista taistelee selkeästi suurempi joukko.

Millaiset ovat tavoitteesi kaudelle? Vielä on useampi kilpailu edessä.

Kauden päätavoite on SM-kisa ja sen jälkeen toki MM-kisat. Tavoitteena on ensisijaisesti kehittyä edelleen ja taistella kirkkaimmista mitaleista sekä SM- että MM-mittelöissä. Tässä vaiheessa ja tässä iässä tätä tehdään siksi, että tätä rakastaa, joten vaikka mitalitavoitteita onkin, on tärkein tavoite nauttia matkasta ja iloita siitä, että saa kisata tällä tasolla näin kovassa seurassa. Dantai jissen -kisasta odotan taas kunnon liekitystä ja hyvää meininkiä. Itse tapaan otella parhaiten dantai jissenissä, koska joukkueesta saa lisää energiaa ja voimaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s